Referat: ÖT Smygehuk FF - Bosniska FK Behar

ÖT-Smygehuk FF 3-0 Bosniska FK Behar (1-0)

1-0 Anders Nilsson 19 min
2-0 Mattias Jönsson STRAFF (Anders Nilsson) 60 min
3-0 Michael Nilsson 69 min

Varningar

Säker seger i andra träningsmatchen mot Behar. ÖT kom till spel med inte mindre än 8 tonåringar i truppen varav Andreas Lindahl 19 och Frank Nilsson 17 A-lagsdebuterade. Ungdomen har infinnit sig i Smygehamn och av de 17 spelarna i truppen var hela 11 spelare under 22 år. I den 6:e minuten slår Johan Revesz en fin frispark som Mattias Jönsson når högst på men Mattias nick går över. I den 8:e minuten stjäl Sebastian Lindahl bollen från en sovande Beharförsvarare men Sebastian blir lite för ivrig och skjuter från långt håll, ett skott som målvakten tippar ut till hörna. Johan Revesz slår en fin hörna och bollen dimper ner hos Mattias Jönsson som försöker placera in bollen men bollen touchar överdelen av ribban och ut. I den 10:e minuten slår Mattias Jönsson en fin frispark från nära håll över muren men målvakten lyckas rädda. Bra tryck från ÖT direkt alltså. I den 19:e minuten slår Johan Revesz en ny fin hörna som Mattias Jönsson vinner nickduellen och efter ett visst flipperspel i Behars straffområde hamnar bollen hos Anders Nilsson som på ett skyttekungasätt enkelt placerar in 1-0 för ÖT-Smygehuk FF. I den 22:a minuten slår mittbacken Michael Nilsson en underbar genomskärare till Sebastian Lindahl men precis när Sebastian ska skjuta så studsar bollen upp och chansen rinner ut i sanden. Minuten efteråt spelar Mattias Jönsson in bollen till en fri Sebastian Lindahl men målvakten lyckas rädda Sebastians skott. I den 24:e minuten kommer Johan Revesz runt fint på vänsterkanten och Johans inlägg når Anders Nilsson som från nära håll nickar in 2-0, trodde vi. Den assisterande domaren har flaggat för offside. Såg mycket tveksamt ut då Johan slog bollen snett bakåt... Men, men. I den 35:e minuten spelar Sebastian Lindahl bollen till Anders Nilsson i fritt läge men målvakten gör en bra räddning på Anders tunga skott och lyckas få ut bollen till hörna. I den 36:e minuten räddar målvakten Andreas Sonesson ett friläge. I den 44:e minuten gör Andreas Sonesson ett nytt starkt ingripande då han räddar ännu ett friläge. Första halvlek är slut och 1-0 ledning för ÖT är verkligen i underkant. I paus görs en del byten och 4 lovande tonåringar kommer in. Det tar ett tag för ÖT i andra halvlek att hitta rätt positioner som det alltid gör när man gör många byten på en gång. I den 48:e minuten lyfter en Beharspelare in ett inlägg i ÖTs straffområde och anfallaren når högst och nickar bollen i insidan av Sonessons högra stolpe. Nära där. Första kvarten av andra halvlek tar Behar över något men man har svårt att producera chanser utöver stolpträffen. I den 60:e minuten är Anders Nilsson på väg genom Behars försvar när han får en helt onödig knuff i ryggen och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Normalt säkre straffskytten Mattias Jönsson stegar fram och gör inget misstag utan sätter bollen i ena hörnet medans målvakten kastar sig i andra hörnet. 2-0 till ÖT som nu tar över taktpinnen igen. I den 69:e minuten får ÖT en högerhörna. Vänsterfotade mittbacken Michael Nilsson stiger fram för att slå den. Michael slår en hårt inåtskruvad hörna som går förbi samtliga spelare och går via bortre stolpen rakt i mål till 3-0. Michaels första mål i ÖT-Smygehuk FF tröjan! Sista 20 minuterna fortsätter ÖT att spela bra fotboll och många av juniorerna visar framfötterna. Men matchens sista chans skapar Behar då man skjuter ett bra skott som Andreas Sonesson lyckas få fingrarna på och styra bollen upp i ribban. Matchen slutar med en 3-0 seger för ÖT-Smygehuk FF. Många var duktiga idag men allra bäst var mittfältaren Philip Marklund som verkligen lyckades med allt. Även vårt stabila försvar med Michael Nilsson, Nicklas Mattsson, Mattias Jönsson i spetsen och målvakten Andreas Sonesson bör ha ett extra omnämnande. I nästa match väntar BK Skansen hemma lördagen den 20:e februari klockan 13:00.